Ik ben BalansCoach

Drukke, groeiende professionals die dreigen om te vallen,
verwachten bij mij hun leven in balans te krijgen.
Als betekenisvolle zorgverlener zorg ik voor inzicht in jezelf
en waardering van jouw kwaliteiten en die van anderen.
Dan zet je stappen in de richting die bij jou persoonlijk passen.  
Zo krijg je balans in je leven voor energie, blijdschap en geluk.
Die stappen zet je zelf. Dat kan ik niet overnemen.

Zet je eerste stap door je gratis Adviesgesprek in te plannen.

Conja, tijd voor ontspannen wandeling

Waar je me van kan kennen

Je kan me kennen van  

  • de Positieve Krachtactie aan het begin van de Coronacrises
  • 365 Dagen Persoonlijke Kracht
  • Social media
  • Mails
  • tevreden deelnemers :-)

Jij bent goed zoals je bent

Het belangrijkste is om met een positieve blik naar jezelf te kijken. Ook jij bent een uniek met prachtige persoonlijke kwaliteiten. 

  • Ben je je daarvan bewust?
  • Weet je welke kwaliteiten dat zijn?
  • Weet je wat je nodig hebt om jouw kwaliteiten volledig tot hun recht te laten komen zodat jij kunt opbloeien zonder volledig uitgeput te raken? 


Ik wil en kan professionals helpen, die op zoek zijn naar de antwoorden op deze vragen.

Met elkaar samen hebben we alle kwaliteiten die nodig zijn om het leven mooi te maken.  Dat betekent dat jij jouw kwaliteiten mag inzetten bij wat bij jou past. Anderen mogen zich focussen op wat bij hen past. 


Ga je doen wat bij een ander hoort op de manier van een ander, dan raak je uitgeput.

 
Onderzoek jezelf en kijk wat bij jou past.


Hoe je 10x Zo Gelukkig Wordt, Zonder Hele Dagen te Rennen (mijn artikelen voor jouw resultaat)

...
...

Mijn verhaal

Hoi,

Ik ben Conja de Vos

Als ik als Roze Diesel op weg ga, zorg ik eerst voor een grondige analyse. Zo kan ik het beste van betekenis zijn om bij anderen de balans te herstellen en behouden. 

Van een uitgeput naar een gelukkig leven

Na het lezen van een korte terugblik op mijn leven, zul je begrijpen wat mij drijft om me te richten op professionals die zoveel druk ervaren dat hun energie opraakt.  Dat mijn drijfveer is om te zorgen dat ze de juiste balans vinden voor een gelukkig en bloeiend leven.
Laten we bij het begin beginnen.

Wat een ellende 

Voor het oog heb ik een perfect leven. Ik lijk een sterke vrouw met een goede baan in de controlepraktijk van KPMG-accountants. Alles wat je kan wensen, heb ik. Getrouwd, een huis, geen geldzorgen, regelmatig vakanties. Dat allemaal. Behalve rust.

Iedere minuut is gevuld, want ik kan heel goed plannen. Als ik voor iets word gevraagd, kijk ik in mijn agenda of er nog een gaatje is. Met de beste bedoelingen probeer ik alles goed te regelen en het iedereen naar de zin te maken. Kijk ik in de ochtend tegen de dag op, dan vertel ik mezelf dat het vorige keren ook goed is gegaan. Ik zet mijn schouders er weer onder.

Op tijd komen bij ontspannende activiteiten geeft stress en daar stop ik mee. Ik ga opzien tegen verjaardagen in het weekend. En dan op een dag sta ik 'opeens' huilend voor de wasmachine.  Ik ben helemaal op. Nu moet ik wel luisteren naar mijn lichaam in plaats van naar mijn agenda.

Gelukkig gaat het weer beter 

Om energie terug te krijgen en dit in de toekomst te voorkomen, zoek ik hulp en volg een traject. Dit geeft me heel veel inzichten waar ik nu nog dankbaar voor ben. Ik leer signalen te herkennen van mijn lijf  en weet nu dat er gradaties zijn in stressniveaus en mijn behoefte om in balans te komen. Ik leer grenzen aan te gaan geven.

Ik weet nog dat ik na een werkdag wordt gebeld door een directeur om terug naar kantoor te komen. Het is een klusje voor een klant die niet van mij is, maar een bekende klant van vroeger. En dan vertel ik dat ik niet terugkom. Zelfs niet na wat aandringen. Een overwinning op mezelf. 

Het gaat steeds beter om niet gelijk "ja" te zeggen en om wel "nee' te zeggen zonder met een rot gevoel te blijven lopen. Ik ben tevreden. 

Is dit het nou?

Het leukst vind ik het inwerken van nieuwe collega's. Om die te zien groeien en ontwikkelen. Ik word in 2005 docent bij de HBO-opleiding Accountancy. Om studenten beter te begeleiden, volg ik zelf een opleiding tot coach. Bij 1 van mijn latere trainingen om anderen nog beter te helpen, komt uit een test dat ik een "perfectionist" ben. Ik ben de enige en een paar "feestvierders" moeten er erg om lachen omdat er nooit iets perfect kan zijn. Natuurlijk is het ook niet altijd feest, maar het leven lijkt me wel veel leuker. Ze zijn bruisender, enthousiaster en vol dromen.
Dromen heb ik niet. Ik vond het altijd wel goed zo.

Nu wil ik ook dingen makkelijker loslaten en met een korreltje zout nemen.
Ik wil mijn eigen dromen nastreven. Niet alleen maar "ja" of "nee" zeggen tegen verzoeken van anderen, maar juist iets vragen aan anderen voor mijn eigen doelen en dromen. Maar hoe dan?
Het zit me niet lekker. 

Het plaatje is compleet

Gelukkig ontdek ik bij een latere opleiding mijn drijfveren. Ik leer mijn sterke punten te waarderen.
Inderdaad doe ik alles graag grondig. Het is een verklaring voor het aanlopen tegen mijn grenzen, maar die valkuil heb ik dan ook weer grondig aangepakt :-)
Hoe mooi is het om dat te koppelen aan wat ik het belangrijkste vind. Dat is allereerst van betekenis zijn voor anderen. Dat is heel breed en in het verleden hielp ik ook iedereen. Mijn overstap naar het onderwijs en coaching ligt goed in lijn met deze drijfveer.  

Doordat ik al mijn drijfveren en beste omstandigheden weet, is mijn droom steeds helderder geworden. Het helpen van professionals om zichzelf te waarderen en hun persoonlijke kwaliteiten in te zetten op zo een manier dat zijzelf en de omgeving daar gelukkig van worden.

In 2012 ben ik begonnen met mijn coachpraktijk. Bij de start was dit 1 op 1 en door het geven van trainingen. Om anderen zich goed en zelfverzekerd te laten voelen, ben ik zelfs kleuranalyses gaan doen. Door Corona heb ik ontdekt dat online coaching prima werkt. Daarbij gestart met 1 op 1. Ook blijkt het mogelijk te zijn om een grondige analyse online via zelfstudie aan te bieden. Omdat ik graag veel professionals wil helpen, kan ik dit tegenwoordig goed gestructureerd aanbieden.

Doordat ik weet wat me energie en voldoening geeft, ben ik veel relaxter voor mezelf en mijn omgeving. Ik bloei op. Dat gun ik iedereen. Iedere dag dat je eerder begint met dit te ontdekken, is een dag winst. 

Nu durf ik een vraag te stellen voor mijn droom om iedereen te laten stralen:
Ken jij iemand die ik zou kunnen helpen, wil je diegene dan wijzen op mijn website en de link delen? Aarzel ook niet om zelf mijn gratis BalansCheck te downloaden.

Ga nu aan de slag met je BalansCheck

Laat me jouw begeleiden naar inzicht
in jouw vervolgstap naar meer balans. 

>